Naar de webshop

Rolgordijnstoffen

Stoffen

De stoffen zijn onderverdeeld in uni’s en gedessineerde stoffen en kennen drie transparanties: van belang is welke functie het rolgordijn gaat vervullen. Is het puur decoratief of speelt zonwering of lichtinval een grote rol? Hiervoor is de transparantiegraad van de stof van belang.

Transparante stoffen: zachte lichtinval, licht- en zichtdoorlatend. Het zichtniveau is goed vergelijkbaar met transparantie zoals bij glasvitrage.

Semi transparante stoffen zijn lichtdoorlatend maar niet zichtdoorlatend dus behoud van privacy en gemaakt van 100% polyester. Deze stoffen zijn zeer vochtbestendig waardoor ze niet vervormen of rimpelen.

Dim-out : duidelijk verminderde lichtinval zonder volledige verduistering.

Verduisterende stoffen zijn voorzien van een coating die de stof 100% verduisterend maakt. De coatingzijde is gelijk gekleurd aan de voorzijde van de stof.

Daarnaast hebben wij stoffen met een specifieke eigenschap zoals bijv. brandwerende of warmtewerende stof. Deze stoffen hebben een bepaalde bewerking ondergaan om de bewuste eigenschap te verkrijgen.

Wij hebben de verschillende coatings op een rij gezet:

Teflon: Een coating met waterafstotende eigenschappen die wij gebruiken voor vochtige ruimtes zoals badkamers e.d.

Perlex/spc/pearl: een parelmoer coating die zorgdraagt voor een hoge reflectiegraad. Rolgordijnen met deze stof worden toegepast in ruimtes met computerschermen

Metallic (Verosol gordijnen): Voorzien van een dunne aluminiumcoating krijgt het rolgordijn een sterk isolerende eigenschap. Deze doeken zijn zonwerend, geluidswerend en vlamvertragend.

Screens: Rolgordijnen opgemaakt uit geplastificeerd kunststofvezel. Deze stoffen hebben een sterk zonfilterende eigenschap (in meerdere gradaties verkrijgbaar) en het zicht naar buiten blijft behouden. Screens zijn ongevoelig voor warmte en brandvertragend.

Polyester: doek met een lage krimp(1%), kleurecht en onderhoudsvriendelijk.

Polyester Trevira: door een speciale behandeling is dit doek brandvertragend, vochtbestendig en roept geen allergieën op.

Katoen: 100% natuurlijk.

  • Nederlands fabrikaat
  • Volledig op maat gemaakt
  • Uiterst scherp geprijsd
  • Gratis verzenden

  • Levering vanaf 5 werkdagen

  • 2 jaar garantie

Heb je vragen over de informatie of heb je niet gevonden wat je zoekt?

Aarzel niet en neem contact op of vul hieronder je telefoonnummer in!

Bel mij op!